Kitesurfles Kijkduin / Zandmotor

Kitesurfen Zandmotor

kitesurfles
4,6 rating based on 12.345 ratings
Overall rating: 4.6 out of 5 based on 36 reviews.

 

Sinds 2013 kun je op deze spot in Zuid-Holland kitesurfen. Door letterlijk een berg zand te storten vanaf de zeebodem heeft de provincie een flink stuk strand opgespoten waar nu de kitesurfspot zandmotor is. Na 3 jaar is de kitespot de zandmotor flink veranderd. De grootte van het binnenmeertje veranderd weekelijks en dat merk je vooral met de wisseling van hoog naar laag water en andersom. Als je wilt kitesurfen op de zandmotor let wel op drijfzand, op sommige plekken is het gevaarlijk om te lopen.

 

Kitesurfschool Zandmotor

Kitesurfschool Progression geeft al vanaf de opening van de zandmotor hier les voor cursisten die snel willen kitesurfen of als er hoge golven zijn. De kitesurfschool zandmotor is wel even lopen vanaf de parkeerplek, ongeveer 15 min. Vanaf de slagbomen van de Roompot camping loop je schuin links door de duinen richting het eerste stradnpaviljoen. Hier kan je ook kitesurfen, behalve in de zomer. In de zomer is het alleen toegestaan vlakbij de ingang of meertje van de zandmotor.

 

Kitesurfspot Zandmotor

Je kan ook aan de andere kant van de zandmotor kitesurfen bij het dorpje Ter Heijde. Hier kan je ook makkelijker parkeren aan het strand en buiten de drukte van de zandmotor. Tijdens mooie dagen en vooral met laag water kan het erg druk worden op het kleine meertje. Parkeren wordt ook steeds lastiger, het kan voorkomen dat je een half uur moet lopen naar de kitespot. In het voorjaar en buiten het weekend is het goed te doen.

 

kitesurfles zandmotor

 

Windvoorspelling Zandmotor

 

Kitesurfles Zandmotor?

Je kan bij Kitesurfschool Progression leg krijgen op de zandmotor, Kijkduin. Je kan 7 dagen P/week een kitesurfles of cursus boekenop de zandmotor. Je kan gratis parkeren vlakbij de Roompot camping. Het kan wel erg druk zijn met laag water. Het kleine meertje zit dan helemaal vol met beginnende kitesurfers die nog niet goed geoefend zijn. Als je een vraag hebt over kitesurfles op de Zandmotor neem dan contact met ons op. Tijdens de zomermaanden is het verboden om met de kite buiten het meertje te bevinden.

 

kitesurfles zandmotor

 

 

Samenvatting kitesurfles zandmotor:

 Voorzieningen Condities Veiligheid
Aantal paviljoensvlak / diep waterLet op drijfzand
Gratis parkeerplekGeschikte Windrichting:
ZW, W, NW, N, NO
In de zomer let op zones
BinnenmeertjeGolven / vlakErg druk met laag water
Schelpen strandJe kan niet overal staanVeiligheids zones opstarten / landen

 

 

Locatie kitesurfschool Zandmotor

opfrisles kitesurfen

★★★★★
Ik heb een opfrisles bij Progression gevolgd op het Ijsselmeer. Wat een fijne plek! Je kan daar staan en heel makkelijk opstappen zonder stroming. Ik ben nu zeker genoeg om zelf te gaan, tnx!
- Annemiek de Graaf

Vragen over kitesurfles zandmotor?

Tel: +31 (0)6 2897 9312

 

Of mail naar:

Naam (required)

E-mail (required)

Je vraag