Kitesurfles Oostvoorne

Kitesurfen Oostvoorne

kitesurfles
4,6 rating based on 12.345 ratings
Overall rating: 4.6 out of 5 based on 36 reviews.

 

Oostvoorne, voorheen het autostrand. Een aantal jaar geleden kon je nog met de auto op het strand komen. Vandaar het ‘autostrand’. Tegenwoordig is het een natuurgebied (Natura 2000) voor vogels die het hebben gewonnen van de locale kitesurfers. Je kan nog wel gratis parkeren bovenaan de strandweg maar je moet nu wel bijna 30 min. lopen naar de kitesurfspot Oostvoorne. Het is wel een mooie kitesurfspot om een keer te kitesurfen, het vlakke water is met Zuid en Westenwind goed te doen. Het is een bekende plek om een dagje uit te waaien.

 

Kitesurfschool Oostvoorne

Je hebt verschillende kitesurfscholen in Oostvoorne. Sinds een aantal jaar werkt de provincie met vergunningen omdat er simpelweg te veel kitesurfscholen aanwezig waren (zelfs Duitsland). Op dit moment is het nog steeds erg druk met beginnende kitesurfers. Vooral met opkomend tij worden deze beginners die geen hoogte kunnen houden allemaal in 1 hoek gedrukt waardoor het rommelig kan zijn.

 

Kitesurfspot Oostvoorne

De kitesurfspot Oostvoorne ligt aan het einde van de strandweg. Daarna moet je nog 25 min. lopen om bij het water te komen. Het kan erg druk zijn op de kitesurfspot Oostvoorne en ook vervelend als je even snel wilt kitesurfen. Als je wat minder tijd hebt kan je terecht in Scheveningen, hier kan je gratis parkeren en staat de auto 20m van het strand. Let op het natuurgebied rechts als je het strand op komt. Hier is het verboden te kitesurfen en staat een boete op als je gesnapt wordt. Dit is een beschermt natuur gebied voor vogels.

 

kitesurfles oostvoorne

 

Windvoorspelling Oostvoorne

Kitesurfles Oostvoorne?

Kitesurfles Oostvoorne is 7 dagen p/week te boeken ook op feestdagen. Hou er rekening mee dat je een hele dag kwijt bent als je les wilt op deze kitesurfspot. Er zijn ook geen voorzieningen bij de kitesurfschool Oostvoorne, ook geen wc of strandpaviljoen.

 

 

Samenvatting kitesurfles Oostvoorne:

 Voorzieningen Condities Veiligheid
Grote P-plekVariabelLet op beginners
Groot strandGeschikte Windrichting:
ZW, W, NW, N, NNO
Beschermd vogel gebied
Soms patat kraamOndiep / choppy / vlakLaag water
Lang lopenGroot verschil eb /vloedVeel kitesurfscholen

 

 

Locatie kitesurfschool Oostvoorne

opfrisles kitesurfen

★★★★★
Ik heb een opfrisles bij Progression gevolgd op het Ijsselmeer. Wat een fijne plek! Je kan daar staan en heel makkelijk opstappen zonder stroming. Ik ben nu zeker genoeg om zelf te gaan, tnx!
- Annemiek de Graaf
Bekijk reviews

Vragen over kitesurfles Oostvoorne?

Tel: 06 2897 9312

Of mail naar:

Save

Naam (required)

E-mail (required)

Je vraag